Aktualności Claret Gospel

Realizacja projektu Claret Gospel

Drodzy przyjaciele.

Jesteśmy w połowie naszej ewangelizacyjnej trasy.
Dzięki Bożej opiece wszyscy są zdrowi i nawet nie tak bardzo zmęczeni. Wspaniałe były nasze pierwsze koncerty na Pomorzu Zachodnim, zwłaszcza koncert w Katedrze w Kamieniu Pomorskim. Dziękujemy ks. Dariuszowi Żarkowskiemu za wspaniałe przyjęcie i opiekę pod każdym względem. Koncerty w Mikołowie i Lędzinach z młodzieżą przebywającą w diecezji katowickiej z racji na ŚDM były pełne entuzjazmu, radości i przyjaźni. Wyjazd do Rzeszowa na podobny koncert w wielkiej hali na Podpromiu (hala mistrza Polski Resowi Rzeszów), gdzie wielbiliśmy Boga w obecności wielu biskupów i kilku tysięcy młodych ludzi, przebywających w diecezji Rzeszowskiej. Wreszcie przepiękna msza „Rozesłania” młodych ludzi w katedrze Rzeszowskiej w obecności kilku biskupów i kilkudziesięciu księży.
24 lipiec, to niedziela odpustowa w parafii w Malawie, gdzie świętowaliśmy św. Magdalenę. Koncerty uwielbienia w Stalowej Woli i Lublinie przyciągnęły tłumy wiernych. Zwłaszcza koncert w Lublinie, który był XX koncertem międzynarodowym muzyki organowej i kameralnej. Ostatnim koncertem przed wyjazdem do Krakowa, był koncert w Tychach. Wreszcie wyjazd do Krakowa na nocne czuwanie i uroczystą mszę świętą dla ponad 2 milionów wiernych. Bardzo zmęczeni, ale niewiarygodnie wdzięczni Bogu za łaskę spotkania i modlitwy z papieżem Franciszkiem. Dzisiaj rozpoczynamy serię koncertów na Śląsku w Toszku, Kamieniu Śląskim, Katowicach, Gliwicach.
Bardzo prosimy o dalsze wsparcie modlitewne.
Zapewniamy o naszej stałej modlitwie, zwłaszcza tej uwielbieniowej podczas naszych koncertów.

o. Roman Woźnica cmf

Kalendarz koncertów można znaleźć w zakładce KONCERTY
Zdjęcia z koncertów można znaleźć na stronie Referatu Misyjnego Misjonarzy Klaretynów
Dodano: 2016-08-04 10:09:49       Zmieniono: 2016-08-04 10:15:17