Aktualności Claret Gospel

Projekt pomocy dla grupy ewangelizacyjnej CLARET GOSPEL 2016 - ZREALIZOWANY!

Z dniem 30 grudnia 2016 r. zakończono projekt pomocy dla CLARET GOSPEL, realizowany przez Fundacje „ZOSTAW ŚLAD” także w latach 2013, 2014, 2015, 2016.
Było to wielkie organizacyjne przedsięwzięcie ,które dzięki współpracy z grupą sprawiło ,iż o Fundacji „ZOSTAW ŚLAD” dowiedzieli się ludzie prawie w całej Polsce, a także w Niemczech i Czechach

Promocja Fundacji odbyła się w 27 diecezjach w Polsce, w ponad 200 parafii, oprócz tego w wielu miastach np; Warszawa, Wrocław, Katowice, Rzeszów, Lublin, Łódź, Poznań, Opole, Świnoujście… i inne, na wielu festiwalach, warsztatach, w Domach Kultury, szkołach, szpitalach, więzieniach, Domach opieki dla dzieci niepełnosprawnych, Domy Opieki Społecznej, ośrodkach Caritas, na Dniach Miast.
Dzięki pomocy Fundacji, grupa CLARET GOSPEL mogła uczestniczyć w niezapomnianym spotkaniu z papieżem Franciszkiem podczas Światowych Dni Młodych w Krakowie. Promocja odbywała się poprzez umieszczenie logo Fundacji na plakatach, folderach, koszulkach, albumie DVD i płytach CD, oraz banerach ustawianych na wszystkich spotkaniach i koncertach z grupa CLARET GOSPEL w całej Polsce. Przez cała trasę przejazdu grupy autokar oklejony był dużym logo Fundacji. W wywiadach udzielanych przez Claret Gospel dla prasy lokalnej i o zasięgu krajowym zawsze mocno była podkreślana współpraca z Fundacją i reklamowano projekty przez nią realizowane.
Przylot i pobyt grupy CLARET GOSPEL w Polsce został zorganizowany przez Fundacje „ZOSTAW ŚLAD” we współpracy z Referatem ds. Misji Zgromadzenia Misjonarzy Klaretynów. Dziękujemy wszystkim pomagającym w realizacji projektu, który przyniósł tak wiele dobra, a bez pomocy i wsparcia w tym tez modlitwy wielu osób byłby niezmiernie trudny do zrealizowania.

Składamy wszystkim serdeczne podziękowania
o. Roman Woźnica cmf

ps. Więcej szczegółowych danych na temat realizacji projektu Pomocy Grupie CLARET GOSPEL na stronie Fundacji „ZOSTAW ŚLAD” w zakładce ‘”Archiwum” lata 2013, 2014, 2015, 2016
Dodano: 2017-02-20 10:59:29       Zmieniono: 2017-02-20 12:53:26