Aktualności

Niedziela Misyjna połączona z wystawą misyjną w parafii Św. Andrzeja Boboli w Leszczynach

Drodzy Parafianie,

Serdeczne pozdrowienia z Paczyny, gdzie mieści się biuro Referatu Misyjnego Zgromadzenia Misjonarzy Klaretynów, za który jestem odpowiedzialny.

Jeszcze raz chciałem podziękować za przeżytą w waszej wspólnocie parafialnej Niedziele Objawienia Pańskiego. Moja praca jako odpowiedzialnego za pomoc duchową i materialną dla naszych misjonarzy sprawia, że odwiedzam i modlę się w wielu parafiach w całej Polsce i muszę powiedzieć, że jest coś wyjątkowego w waszej parafii. Począwszy od wielkiej życzliwości, braterskości czcigodnego ks. Proboszcza Krzysztofa, a na Waszej serdeczności skończywszy. Wasza modlitwa, oglądanie wystawy, prywatne spotkania i potężne wsparcie finansowe potwierdzają tę wyjątkowość. Gratuluję otwartego serca i wielkiej odpowiedzialności za sprawy Misji Świętych. Bóg Zapłać.

Pozwólcie że jeszcze raz złożę życzenia, które już wybrzmiały w Niedzielę Trzech Króli. Życzę Mocnej, Radosnej i Pewnej Wiary (pamiętacie lwa?). Niech miłość Chrystusowa uczyni z Was Jego świadków i uczniów. Zakochajcie się w Chrystusie i niech Jego miłość zawsze Was przynagla. O to będę prosić w moich modlitwach.

O. Roman Woźnica cmf
Dodano: 2015-07-31 17:19:18