Paczyna, ul. Wiejska 67, 44-120 Pyskowice
503 665 979 / biuro@fundacjazostawslad.pl

NIECODZIENNE SPOTKANIE

Drodzy Bracia i Siostry!

Ojcowie Klaretyni z Wybrzeża Kości Słoniowej, gdzie pracują od ponad 25 lat, przyjeżdżają do Polski z  11 osobową grupą swoich wiernych i zapraszają na NIECODZIENNE SPOTKANIE.

Zgromadzenie Zakonne Misjonarzy Klaretynów, przez Referat Misyjny Prowincji Polskiej Misjonarzy Klaretynów  przy wsparciu Fundacji Misjonarzy Klaretynów ZOSTAW ŚLAD zaprosili, już po raz 11  grupę ewangelizacyjną Claret Gospel z Wybrzeża Kości Słoniowe.

Jest to wyjątkowy rok świętowania 100 lecia odzyskania niepodległości Polski.

W czasopismach misyjnych, dzięki którym macie obraz Kościoła Misyjnego jest bardzo wiele wymownych zdjęć i to pięknych, kolorowych, my proponujemy wszystkim, którzy w Afryce nie byli; spotkanie z Afryką na żywo.” Jako, iż nie wszyscy mogą pojechać do Afryki, więc Afryka przyjeżdża do Was.

Proponujemy tym razem nie tylko czytanie artykułów, reportaży, oglądanie fotografii, ale prawdziwe spotkanie z Afrykańską grupą ewangelizacyjną  „ CLARET – GOSPEL” z Wybrzeża Kości Słoniowej.

Grupa ewangelizowała już w Polsce w roku 2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016.  Dziesiątki parafii i tysiące wiernych w całej Polsce modliło się o Pokój w kraju szarpanym wojną. Miasta: Warszawa, Wrocław, Katowice, Kraków, Łódź,  Bytom, Włocławek Chorzów, Gliwice, Rzeszów, Lublin, Rybnik, Wadowice, Białystok, Częstochowa, Tarnów, Szczecin,,...i wiele innych, były świadkami entuzjazmu, radości, wiary i wszystkiego tego, co daje nasz Pan Jezus Chrystus i to co płynie z serc afrykańskich chrześcijan. Autentyczne stroje afrykańskie, makijaże, fryzury, tańce i sceny z życia, były niepowtarzalnym przeżyciem...

Zapraszamy Was wszystkich na tegoroczne (czerwiec i lipiec) EWANGELIZACYJNE SPOTKANIA MODLITEWNE, które wierzymy dadzą jeszcze więcej niż  zdjęcia, artykuły i reportaże i  jeszcze bardziej przekonają Was do tego, jak bardzo jesteście potrzebni Kościołowi Misyjnemu – Chrystusowi. JESTEŚMY NAPEŁNIENI DUCHEM ŚWIĘTYM.

„CARITAS CHRISTI URGET NOS” – „MIŁOŚĆ CHRYSTUSA PRZYNAGLA NAS” i „ZAWIERZYŁEM CHRYSTUSOWI”, to myśli przewodnie tegorocznych spotkań.

Przyjdź - zaśpiewaj, zatańcz z braćmi z Afryki na cześć naszego Pana.

Przyjdź - porozmawiaj, podziel się  przeżywaniem Twojej wiary z kimś,

kto mieszka 7000 km od Twego domu.

Przyjdź - przekonaj się, że Pan nie ma względu na pochodzenie,

zamożność czy kolor skóry; ON nas wszystkich kocha.

ZAPRASZAMY DO WYJĄTKOWEGO PRZEŻYCIA.

Grupa ewangelizacyjna „CLARET – GOSPEL” z misji Ojców Klaretynów w Abidżanie i Bouaflé na Wybrzeżu Kości Słoniowej, przedstawia jak śpiewem i tańcem modli się Afryka.

To nie jest jedynie koncert, ale przede wszystkim świadectwo wiary i uwielbienia Boga. To RADOSNA EWANGELIZACJA. Chrześcijanie z kraju, gdzie Ewangelizację rozpoczęto zaledwie przed 120 laty, przybywają do Polski, do kraju o tysiącletniej tradycji chrześcijańskiej, aby dać świadectwo wiary w Jezusa Chrystusa Zmartwychwstałego.

O. Roman Woźnica cmf.